Bugun...



Kısa Film Festivali Başlıyor

İzmir Kısa Film Festivali, sinemaseverlerin heyecanla beklediği etkinlikler arasında yer alıyor. Festivalde 38 kısa film yarışacak ve Altın Kedi ödülleri sahiplerini bulacak. Ayrıca İzmir Film Lab bölümünde birçok eğitim ve sunum gerçekleştirilecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-11-2023 12:29:13 Tarih: 14-11-2023 12:26

Kısa Film Festivali Başlıyor

 

Her yıl sinemaseverlerin heyecan ile beklediği İzmir Kısa Film Festivali 14-19 Kasım arasında izleyicisi ile buluşuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve Buca Belediyesi katkıları ile gerçekleştirilecek olan festival bu yıl da dopdolu programı ile sinemaseverleri bir araya getirecek.

 

5 farklı kategoride 38 kısa filmin yarışmalı bölümde gösterimde olacağı festivalde film ekiplerinin katılımı ile yapılacak olan gösterimler sonrası jüri kararını vererek Altın Kedi ödüllerine layık görülen filmleri belirleyecek. Animasyon ve kurmaca kategoride en iyi film ödülünü alan yapımlar Oscar Akademi Ödülleri'ne başvuru şansı yakalayacak. Ayrıca fiziksel gösterimi kaçıran sinemaseverler festival ile eşzamanlı olarak yapılacak online gösterimlerle festival heyecanını yaşayabilecekler.

 

İZMİR FİLM LAB YİNE DOPDOLU

 

Bu yıl 3. defa yapılacak olan İzmir Film Lab bölümünde ulusal ve İzmir kategorilerinde finalist filmler 5 dakikalık sunumlar ile projelerini jüri karşısında sunacaklar. Sürdürülebilir film üretimi, kısa film dağıtımı, kurgu, yönetmenlik, sinema sektöründe yeni teknolojiler ve görüntü teknikleri üzerine birçok eğitimin gerçekleştirileceği İzmir Film Lab 16-18 Kasım tarihlerinde İzQ Girişimcilik Merkezi'nde gerçekleşecek.

 

FESTİVAL İZMİR'İN HER YERİNDE

 

Fransız Kültür Merkezi, Karaca Sineması, İstinye ParkTeras Renk Sineması, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve online gösterimler ile festival coşkusu tüm İzmir'e yayılacak ve sinemaseverler birçok kısa filmi ilk kez İzmir Kısa Film Festivali'nde izleme şansı bulacaklar.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kültür Sanat Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI