Bugun...



Mesut Özmenay: "Sürdürülebilirlik olmazsa olmazlardan

Ziraat mühendisi Mesut Özmenay, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nda sürdürülebilir tarımı anlattı. Sürdürülebilir tarımın gelecek nesiller için gıda üretiminin devamını hedeflediğini belirten Özmenay, "Tarımda sürdürülebilirlik, daha iyi bir gelecek için olmazsa olmazlardan" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-11-2023 12:32:28 Tarih: 14-11-2023 12:26

Mesut Özmenay:

Ziraat mühendisi Mesut Özmenay, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu'nda sürdürülebilir tarımı anlattı. Sürdürülebilir tarımın gelecek nesiller için gıda üretiminin devamını hedeflediğini belirten Özmenay, "Tarımda sürdürülebilirlik, daha iyi bir gelecek için olmazsa olmazlardan" dedi.

Mesut Özmenay, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen panelde öğrencilerle bir araya geldi. Sürdürülebilir tarım hakkında önemli noktalara değinen Özmenay, çevresel sürdürülebilirlik açısından farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. Özmenay, şunları belirtti:

"Tarım ekonomisi ve sürdürülebilirlik, gıda üretimi, ekonomik büyüme ve doğal kaynakların korunması açısından büyük öneme sahiptir. Sürdürülebilir tarım uygulamaları, gelecek nesiller için daha iyi bir gelecek sağlayabilir. Sürdürülebilir tarım, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliği bir araya getirir. Sürdürülebilir tarım, bu anlamda kesinlikle teşvik edilmeli.

Bu anlamda tarımda sürdürülebilirlik, daha iyi bir gelecek için olmazsa olmazlardan. Bu yöntem ile doğal kaynakların daha sorumlu kullanımı sağlanabilir. Verimliliğin artmasının yanı sıra çiftçilerin de hayatı kolaylaşacaktır.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI