Bugun...



Şanlıurfa Standında Mırra İkramı

92. İzmir Enternasyonal Fuarı, her yaş grubuna hitap eden birbirinden renkli etkinlikler, konserler, söyleşiler, gösteriler ve oyunlarla ziyaretçilerini ağırladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-09-2023 22:27:22 Tarih: 12-09-2023 21:53

Şanlıurfa Standında Mırra İkramı

Bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu il ise Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa, tüm yönleriyle, ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi değeriyle Kültürpark’ın Dokuz Eylül Kapısı girişindeki 2 bin metrekarelik alanda yer aldı.

92. İzmir Enternasyonal Fuarı’na Şanlıurfalılar olarak konuk olmaktan şeref duyduklarını belirten Ege Şanlıurfalılar Federasyon Başkanı Abdülkadir Alkan, birbirinden çok farklı olan İzmir ve Urfa kültürünü buluşturmak bu iki kültürü birbiriyle kaynaştırmak ve tanıştırmanın önemine dikkat çekti.

Stantlarda Şanlıurfa’ya ait yemekler büyük ilgi görürken Ege Şanlıurfalılar Federasyon Başkanı Abdülkadir Alkan tarih ve kültürümüzü 12 bin yıllık şehrimizdeki Göbeklitepe ören yerini Ege Bölgesine tanıtmaktan çok mutluyuz, diyerek şu ifadelere yer verdi;

“Yöresel tatlarımızı, müziğimizi İzmir’e taşıdık. İlgiden çok memnunuz. Şanlıurfa’nın 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’na konuk şehir olması birbirinden çok farklı olan İzmir ve Urfa kültürünü buluşturmak bu iki kültürü birbiriyle kaynaştırmak, tanıştırmak çok önemli. Bu gibi fuarlar iki kültürü birbirine yakınlaştırdığı ve ön yargıları yıktığı için barış ortamının oluşmasında da etkisi büyük oluyor. Herkes aynı şarkıda oynuyor, aynı yemekleri tadıyor. Bize böyle bir imkân verdiği için Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum.

Ülkemizde barış içerisinde, refah içerisinde yaşamak istiyorsak, bizim gibi gönüllü olan sivil toplum örgütlerine ihtiyaç var. STK’lara hem yerel yönetimlerin hem merkezi yönetimlerin destek olması lazım.  

Mırra özel fincanlarla ikram edilen kahvemizdir. Pandemiden sonra pet bardaklarla ikram ediyoruz. Fuar süresince mırra geleneğimizi de tanıtma imkanımız oldu. Bizi ziyarete gelen misafirlerimize mırra ikram ederek, geleneklerimiz hakkında merak edilenleri konuştuk” dedi.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI