Bugun...



Atatürk’ün ağaç sevgisi sergisine davet yağıyor

İzmirli Gazeteci Ahmet Aydın Akansu’nun, “Atatürk’ün Ağaç Sevgisi ve Türkiye’nin Anıt Ağaçları” fotoğraf sergisinin açılışını yapan İzmir Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, “Bu sergiyi herkes görmeli. Başka okullar da da açın lütfen”dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-11-2023 22:35:41 Tarih: 06-11-2023 16:45

Atatürk’ün ağaç sevgisi sergisine davet yağıyor

Cumhuriyet’in ilan edilmesi ile temeli atılan İzmir Karşıyaka Cumhuriyet İlkoklu’nda açılan fotoğraf sergisine Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir'in yanı sıra Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, Alaybey Mahallesi Muhtarı Servin Akkuş ,Tuna Mahallesi Muhtarı Hüseyin Koçoğlu ve pek çok öğrenci velisi katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ender Feroğlu, “Gazeteci Ahmet Beyin 30 yıldır Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çektiği asırlık anıt ağaçları fotoğraflarını  Atatürk’ün  Ağaç Sevgisi ile birleştirip bizim okulumuzda açması bizi çok onurlandırdı. Dünyanın yaşadığı şu günlerde verilen çok önemli mesaj”dedi.

 

En yaşlısı 2050 yaşında Ağıl Ardıç, 2035 yaşında zeytin, 1200 yaşında sedir, meşe, çınar, kara çam ağaçlarından oluşan sergiyi gezen Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, tek tek ağaçların bölgeleri ve yaşları hakkında bilgiler aldı.

Atatürk’ün sınıf arkadaşı Ali Fuat Cebesoy, manevi kızı Türk Sosyolog, Tarihçi Prof. Dr. Afet İnan, Yazar, Gazeteci, Devlet Sanatçısı Nezihe Araz’ın Atatürk’ün ağaç sevgisi ile ilgili yazdığı kitaplardan notlarının bulunduğu sergi  10 Kasım 2023 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 

 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI