Bugun...



Tankut Karabacak GT Art Sanat Galerisinde

Sanatçı Tankut Karabacak’ın sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İzmir GT Art Sanat Galerisinde ikinci kişisel sergisini açan başarılı sanatçı Tankut Karabacak kağıt üzerine karışık teknik uygulaması ile ortaya çıkardığı çalışmalarını İzmirli sanatseverlerle buluşturdu.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-11-2023 12:14:30 Tarih: 13-11-2023 19:34

Tankut Karabacak GT Art Sanat Galerisinde

Sanatçının zorluk derecesi yüksek kağıt üzerine uyguladığı karışık teknik ile yaptığı çalışmalardan oluşan sergide toplam 52 adet eseri bulunuyor. Serginin açılış kokteyline İzmir cemiyet hayatının tanınmış isimlerinin yanı sıra sanatseverlerden oluşan seçkin bir davetli grubu katıldı. Sanatçının eserleri sergiyi izleyenlerin ilgi odağı oldu.

 

 1969 yılında İzmir’de doğan Tankut Karabacak, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 1992 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi iç mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da profesyonel meslek hayatına atılarak mimarlık ve dekorasyon alanında deneyim kazandı. Küçük yaştan itibaren sanata ve resme ilgi duyan sanatçı; aldığı güzel sanatlar eğitiminin de etkisiyle zaman içerisinde kullandığı teknikleri geliştirerek kendine has bir teknik ve yorum ortaya çıkardı. Resimleriyle ortaya koyduğu çalışmalarında deniz tutkusunu, hayal, duygu ve coşkuyu betimlemeye yönelen sanatçı çalışırken o anki frekansına ve duygu yoğunluğuna uygun müzikleri tercih ettiğini söylüyor. Çizimlerini yaparken dış Dünyaya kendisini kapattığını ifade eden Tankut Karabacak, resim yaptığı anlarda hiçbir şey düşünmeyerek zihnini boşalttığını ve o anki duygu ile kendi frekansına yoğunlaştığını ifade ediyor. Çalışması bir hayli zor olan kağıt üzerine uyguladığı serbest ve karışık tekniklerle ortaya çıkardığı eserler sanat severlerin bir hayli ilgisini çekerek beğeni topluyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI