Bugun...



BEKA Festivali 1 Eylül'de Başlıyor

Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar (B.E.K.A.) illerini kapsayan oluşum, İzmir Bornova'da ilk kez düzenleyeceği bir festival ile bölgenin tarihini, kültürel dokusunu ve yöresel lezzetlerini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtma hedefi taşıyor. Bu etkinlik aynı zamanda bölgenin ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunmayı amaçlıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-10-2023 23:18:29 Tarih: 31-08-2023 21:23

BEKA Festivali 1 Eylül'de Başlıyor

B.E.K.A.’nın Ege Bölgesi Kültür ve Turizm Festivali 92.İEF ile aynı güne geldiği için Sinerjisini birlikte paylaşıyor.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayacak Dünyaca ünlü müzisyen, sanatçılar ile yöresel etkinliklerin, gösterilerin yer alacağı festivali, 4 Eylül’de Bornova Aşık Veysel Reakrasyon Alanı’nda sürpriz etkinliklerle sona erecek.

Festivale ev sahipliği yapacak B.E.K.A Oluşum Platformu’nun Başkanı Oral Büyüksarı ile Ege bölgesi Sivil toplum kuruluşlarının bölge temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu ikinci toplantısını Konak Alsancak Varuna Gezgin’de düzenledi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dünyaca ünlü Ahmed Ahmedov ve Leonida Timuş  ile Mithat Körler ücretsiz konserleri ile başlayıp, 4 gün yöresel lezzet tadımlarıyla sürecek aynı zamanda da ekonomik anlamda bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak, 92.İEF ile Sinerjisini paylaşma amacıyla ilk defa İzmir’de düzenleniyor.

Basın toplantısında konuşan B.E.K.A. Oluşum Platformu Başkanı Oral Büyüksarı, “B.E.K.A. Bilecik Eskişehir, Kütahya, Afyon illerini kapsayan bölgenin tarihi, kültürel dokusunun ve yöresel lezzetlerinin ulusal ve uluslararası çapta tanıtımının yapılması aynı zamanda ekonomik anlamda bölgenin kalkınmasına da katkıda bulunmak amacıyla İzmir'de yaşayan sivil toplum örgütlerinin katıldığı oluşumdur. ‘İlçemize Geri Dönelim’ sloganıyla yola çıktık. İlçelerimizin yerel problemlerinden, genel bölgesel problemlere kadar her konuya ışık tutacak bir festivale karşınıza çıkıyoruz. Gönüllülerimizle düzenlediğimiz festivale bölgeden devlet protokolünü de davet ettik. Festivalden sonra da bölgesel gezilerimiz düzenlenecek. Ücretsiz etkinlik konser ve etkinliklerimize 7’den 70’e tüm Egelileri bekliyoruz” dedi.

BEKA Başkan Büyüksarı yaptığı konuşmasında şunlara da değindi;

“Yunus Emre söylediği; " Gelin Tanış Olalım" dedik tanışmak için, Hacı Bayram Veli dediği; "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" dediği gibi dayanışma, Kırım Türkü İsmail Gasıpları dediği " Dilde Birlik, Fikirde Birlik, işde Birlik" den esinlenerek iş dünyası ve ekonomik birliği sağlamak için bir aradayız.

Öncelikle 1 Eylül’de Dünya Barış Günü olarak yine Yunus'un(Yunus Emre) penceresinden, "Sevelim Sevilelim, Dünya Kimseye Kalmaz" diyerek günü özel bir şekilde kutlayacağız.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Platformun yönetim kurulundan Afyon Şuhut Sarıgedik ilçesinde Akif Çayır’da ilçemizde ki düzeltilmesini gereken yollardan, tarıma kadar bölgesel problemlere, kültürlerden turizme, tarihe ışık tutacak,  yöresel lezzetlerin tanıtımına kadar her olaya ışık tutacak aktiviteler konularımızın alt başlıkları olacak.“ diye konuştu.

Basın Toplantısına katılan Başkan Oral Büyüksarı, Zeliha Aydoğmuş, Sultaniye Kızıltunç, Gürsel Hacırecepoğlu, Akif Çayır, Tamer Kiraz, İlyas Çelik, Ali Çakır açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Platformun yıl içindeki festival ve projeleri

1- Sonbaharda B.E.K.A olarak KORDON'dan DORLION'a, GORDION İzmir'den bölgemizdeki tarihi turistik yerlere, kafilelerle 2 gece 3 gün geziler planlanacaktır, projeyi İzmir Kent Konseyi ile birlikte yapmayı planlıyoruz.

2-  "İlçemize (yatırım ile )geri dönelim" projesi ile metropollerden davet edeceğimiz yatırımcılar ile ilgili envanter çalışmaları yapılacak ve ilin, ilçenin, köyümüzün bölgenin öne çıkan yönleriyle Yatırımcı  çağrı toplantısı da düzenlenecektir.

3- Ve kendimizi, bölgemizi tanıtmak amaçla Cumhuriyetin 100. yılında il, ilçelerimizin, bölgedeki ürünlerin İzmirlilere tanıtımı ile hemşerilerle kaynaşması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Bornova Aşık Veysel Reakrasyon Alanı’nda 01 Eylül, 04 Eylül tarihleri arasında B.E.K.A. festivali planlanmıştır.”

Festival sanatçılarla renklenecek

Büyüksarı, sözlerini, ”Festivalde akşamları dünyaca ünlü bölge sanatçılarının katılımıyla Mithat Körler, Ali Rıza Saltuk, Mustafa Gökçe, Leonida Timuş, Akhmed Akmedov gibi sanatçı konserleri yer alacak.

Ege bölgesi Yöresel; İzmir Es Es bando konseri, İzmir Kırım Derneği etkinliği, Avrasya Yörük Bacıları tiyatro grubu, Eskişehir Sarızeybek halkoyunları ile söyleşiler yapılacak, yöresel lezzetlerin ve yeraltı zenginliklerinin, ürünlerin sergilendiği stantlar kurulacaktır. Festival boyunce ve sonrası yapılacak programalara 7’den 70’e bütün vatandaşlar davet edildi.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kültür Sanat Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI