Bugun...



Beydağ Belediye Başkanı Yılmazlar; ‘Varımız yoğumuz, aşkımız Beydağ’

Beydağ Belediye Başkanı (CHP) Feridun Yılmazlar, Tarihi Beydağ Kalesi’nde görevde geride bıraktığı 4 yılı anlattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-10-2023 23:19:06 Tarih: 19-07-2023 12:07

Beydağ Belediye Başkanı Yılmazlar; ‘Varımız yoğumuz, aşkımız Beydağ’

Basın toplantısı öncesinde görev süreci boyunca hayata geçirdiği çalışmaları yerinde aktaran Başkan Yılmazlar, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“Mutlu insanların yaşadığı bir ilçe için yola çıktım, diyen Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar 4 yıl 3 aylık hizmet süremiz de hizmetlerimizi genişleterek çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar sözlerini şöyle sürdürdü:

Benim telefonum herkes de var, bana ulaşamayan yoktur, kapılarımız ardına kadar açık. Şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla geldik. Beydağ, İzmir’e 142 kilometre. Biz bu yolu Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi arkadaşlarımızla meclis toplantısı için ayda en az 3 defa ve 3 kere de işlerimiz için gidip geliyoruz. Yıllık 118 toplantıya katılarak ilk 3’e giren bir Beydağ Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclis üyeleri var. Amacımız ilçemize hizmet etmek. Bizim gücümüz belli, Büyükşehir’den mecburen destek almamız lazım. Tunç başkanımız sağ olsun, her aradığımızda her istediğimizde isteklerimizi bildirdiğimizde karşılığını buluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlk betonarme köprü Beydağ’da

Türkiye’nin ilk betonarme köprüsünün Beydağ’da olduğunu da anlatan Yılmazlar, ¨1936’da yapıldığı söyleniyor. DSİ ve karayollarına köprünün bakımı için defalarca yazı yazdık ama kimse geri dönmedi. Biz de köprüyü yeniledik, Beydağ Spor’un renkleri olan yeşil ve beyaza boyadık. Üzerine de ¨Hoşgeldiniz¨ yazısını yazdık. Beydağ’a gelenler ilk köprümüzü görüyor. Biz de köprümüze baktıkça gurur duyuyoruz¨ dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle ilgili konuşan Başkan Yılmazlar, “Bildiğiniz gibi 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini yaşadık. Birinci turda biteceğine inanmıştık. İnanın 14 Mayıs’tan 28 Mayıs’a kadar kendimize gelemedik ama çalışmayı bırakmadık. Bizde aday adayı tanıtımı yapılmadı ama biz ilçe başkanımızla planlamamızı, çalışmamızı yaptık ve Beydağ tarihinde olmayan 5 bin 354 oyla Genel Başkanımıza destek olduk” dedi.

İlçede devam eden faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Yılmazlar:

¨Yağlık ayçiçeği ektik. Hem tarıma hem de hayvancılığa hizmet etmek istiyoruz. Ayçiçeğini burada gören üretici kendi de ekime başlar diye düşünüyoruz. Yine aynı yerde bir kır düğün salonu projemiz var. Duvarlarının yapımı gerçekleşiyor, inşallah bu alanı sene içinde hizmete açacağız. İlçemizde uzun yıllardır yüzme havuzu talebi vardı. Beydağ’a portatif bir yüzme havuzu kuruldu. Bu alanda beş gün çocuklar, bir gün kadınlar, bir gün de gençler havuzdan faydalanıyor. Geçen sene burada 580 çocuğumuz yüzmeyi öğrendi. Üç tane yüzme öğretmenimiz var, bu alandan 7 kişi de ekmek yiyor. Benim de engelli bir yeğenim var. 3 Aralık Engelliler Günü’nde öğretmenlerimiz gelip bir destek merkezi kurmak istediklerini söylediler, çok heyecanlandım. Şu anda 40 çocuğumuz Gelişim Destek Merkezi’nde eğitim görüyor. Bu mutluluk tüm Beydağ halkına yeter. Ramazan’da onlara bir iftar verdik, mutlulukları her şeye bedeldi. Böyle bir tesis Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde vardı, bir de şimdi bizde var. Birçok çevre ilçeden de gelen öğrencilerimiz var, bu hizmeti daha da genişletmek istiyoruz.¨

Kestanenin başkenti Beydağ

Beydağ’ın katma değeri yüksek olan ürünü kestaneden söz eden Yılmazlar, “Burada incir yetişir, ceviz ve kestane de vardır. Türkiye’nin başkenti Ankara, kestanenin başkenti ise Beydağ. İlçenin tanınırlığını artıran başlıca ürünümüz kestane. Şu anda 14 mahallemizde kestane var; bu ürünü kaybedersek ilçemiz tamamen biter. Ovamızda baraj yapılınca kaynaklarımız kısıtlandı. Biz kestaneyi asla kaybetmek istemiyoruz. Devletin muhalif yerlere acilen destek olması lazım. Dağa birçok sinek bırakıldı, ürünümüz gidiyor. Gal arısı her yere yayılıyor. Ankara’ya kadar birçok yere gittim ama sonuç alamadım. Kestane katma değeri çok yüksek bir ürün. Devletin muhalefetle barışması gerekiyor. Başkan Soyer kestaneyi asla ihmal etmedi. Kestane festivalimizle hem kestaneyi tanıttık hem de insanlar doğal ürünleri buradan aldı. Kestane ununu da hayata geçirdik ve internetten satışına başladık. Bu ürün hem glütensiz hem de çocuk mamalarında kullanılabiliyor.”

Havamız temiz

2021’de doğalgaz için ilk görüşmeleri yaptıklarını ve aldıkları ilk tarihin 2026 yılı olduğunu dile getiren Yılmazlar, “En azından altyapı koyalım istedim. 2 mahallenin doğalgazını yapmak isteyip istemediğimizi sorduklarında havalara uçtuk. Meclis’ten üst yapı onayı aldık ve çalışmaları yaptık. 824 hane ilk yıl gaz kullandı. Şu anda Beydağ’da doğalgaz için girilmedik sokak yok. Bin 44 hanemizde şu anda doğalgaz kullanılıyor. Vatandaşımız kömür masrafından kurtuldu. İlçemizde daha önce maden olduğu için vatandaş dışarıya çıkamazdı. Şu anda havamız temiz, Beydağ çok güzel” ifadelerini kullandı.

İlçenin meydanları için de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Yılmazlar, ¨Beyköy Meydanı 40 ila 55 yıllık bir meydan. Aydınoğlu Devleti’ne başkentlik yapmış bir ilçeden söz ediyoruz. Beyköy Meydanı’nı sıfırdan yeniledik, güzel bir görünüm elde ettik. Köy ve mahalle halkımıza hayırlı olsun. Ayrıca Adaköy’de meydan düzenlemesi yaptık. Şehir olmadığımızdan kadınlarımıza iş veremiyorduk. Küçük pazaryerimizi yeniledik ve çatı yaptık. 45 kadınımızla üretici pazarını kurduk. Bu pazarda organik ürünler satılıyor; dışarıdan ürün alanı tespit edersek çıkarıyoruz. Kadınlarımızı üretime kazandırdık¨ dedi.

Kızılay hakkında kafamızda soru işaretleri

Kızılay’ın 13’üncü temsilciliğini Beydağ’da olduğunu belirten Yılmazlar, ¨Geldiğinden beri güzel hizmetler yapıyorlar. Ancak depremden sonra yaşananlar Kızılay hakkında kafamızda soru işaretleri oluşturdu. Kira almadan verdiğimiz yeri tekrar değerlendireceğiz” mesajı verdi.

 

Bürokratik engelle karşılaşıyoruz

İlçedeki eski PTT binası için uzun süredir mücadele verdiklerini söyleyen Başkan Yılmazlar, bürokrasiye takıldıklarını öne sürdü. Eğer binayı alabilirlersek belediye binası yapmak istiyoruz. Bu alanı bize verdiler. 11 aydır Ankara’ya gitmeme rağmen hiçbir siyasi bu olayın altına imza atmıyor. ‘Bakanlar değişti’ diyorlar. Bu alanı alabilirsek belediye binası yapmak istiyoruz tabii bürokrasiyi aşabilirsek. Muhalif belediye olduğumuz için bizi tutmuyorlar. Ancak baraj önünü nasıl aldıysak burayı da alacağız¨ açıklamasında bulundu. İZKA’nın da dört yıldır kendilerine destek vermediklerini aktaran Yılmazlar, “Aydın’a soğuk hava deposu yaptılar. Eğer destek olurlarsa biz de istiyoruz” diye konuştu.

Göreve geldiklerinden beri 52 kişiyi iş imkanı sağladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Yılmazlar,

‘Bunu hep ortak mutabakatla yaptık. Bütün çalışmalarımızı hep birlikte yapıyoruz. Beydağ Belediyesi’nin 61 kadrosu var. Benim özel kalemim yok, korumam ve fotoğrafçım yok. Bizim bir lira boşa harcayacak paramız yok, her şeyi yerinde ve zamanında takip ediyoruz. Geçmişte bütün belediye başkanlarımız bu ilçeye ne koydularsa biz de onu çoğaltacağız. Varımız yoğumuz, aşkımız Beydağ. Burası mutlu insanların yaşadığı yer. Yapamadıklarımız vardır ama hizmet etmek boynumuzun borcudur. Herkesi mutlu etmeye çalışacağız. Tek arzumuz, bu memleket hepimizin. Belediyemiz hepimizin. Bize yapılmayanlar da soruluyor; yapılmayanları ‘Yapıldı’ deme lüksümüz yok. Yapamadıklarımızı yapamadık ama yaptıklarımız da ortada. Halkımızın isteklerini imkanlarımız doğrultusunda cevap vermeye çalışıyoruz¨ diye konuştu.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI