Bugun...



“Boşluk ” sergisi sanatseverlerle buluştu

Sanatçı Nehir Öven Karaböcek’in “Boşluk ” isimli solo sergisi İzmir Eski Tekel Binaları Sanat Fabrikasında 18 Mayıs Perşembe günü açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2023 11:05

“Boşluk ” sergisi sanatseverlerle buluştu

Saat 16.00’da açılışı gerçekleştirilen sergiye çok sayıda sanatsever katıldı.

İzmir Kuşadası Kaya Aldoğan Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinden mezun olan sanatçı Nehir Öven Karaböcek daha çok tuval resmini tercih etmesine rağmen, dışavurumcu yaklaşımını, çağdaş sanatın verdiği olanaklardan soyutlamayarak farklı malzeme ve tekniği deneme yoluna gitmiştir. Bu bağlamda sanatsal dışavurumu bazen bir enstalasyon bazense bir baskı çalışması ile de biçimlenebilir.

Çalışmalarını Alsancak’ta kendi atölyesinde sürdüren sanatçı başta İzmir olmak üzere İstanbul, Salzburg ve Londra da eserlerini izleyiciyle buluşturmuştur.

Her ne kadar ilk bakışta sadece soyut bir kompozisyon ile karşılaştığımızı zannetsek bile Nehir Öven Karaböcek resminin temelini oluşturan lekenin yapısalcı tavrı üzerinde temellenen, yükselen, güçlü ve oldukça akademik bir çizgi ile sağlam desen anlayışını içinde barındıran, bütüncül anlamda birbirlerini destekleyerek kurgulanmış, soyut figüratif bir resim anlayışı ile karşılanırız.

Sanatçı Nehir Öven Karaböcek çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi;

Portreler, kadının mutsuzluğunun, umutsuzluğunun ve hatta acı çekişinin toplum tarafından görülmeyen öteki yüzünün, yaşadığı sorunların ve baskının fark edilmediğine açık bir göndermedir. Soyut mekân olgusu bu düşüncenin eleştirel bir yaklaşımı neticesinde ortaya çıkar, gerçekte mekân soyutlanmaz, soyutlanan toplumdur bu resimlerde…

Sergi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Kültür Sanat Fabrikası 6. Kısım 4 No’lu Atölye’de 25 Mayıs tarihine kadar gezilebilir.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI