Bugun...



Çeşme'li Beyazıt Dinçalp Gazoz’da Kendi Markasını Oluşturdu

İzmir’in Çeşme ilçesinde doğup büyüyen Beyazıt Dinçalp turizm ile başladığı iş hayatını kendi gazoz markasını yaratarak devam ettiriyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-10-2023 22:07:14 Tarih: 03-10-2023 21:12

Çeşme'li Beyazıt Dinçalp Gazoz’da Kendi Markasını Oluşturdu

Her zaman kendi işini yapmak istediğini söyleyen genç işletmeci Çeşmeli Beyazıt Dinçalp, daha önce olmayan bir şey yapmak istediğini anlatarak şu ifadelere yer verdi:

“Damla sakızlı gazoz fikri aklıma gelmişti. Hemen gidip isim hakkı için başvurularımı yaptım. Fakat gazoz yapmak hakkında hiç bir bilgim yoktu. Öncelikle gazozu öğrenmeye başladım fakat damla sakızlı gazoz yapmanın normal gazoz yapmaktan daha farklı ve teferruatlı olduğunu öğrendim. İlk işim Yunanistan'ın Sakız adasına gidip sakız işini yıllardır yapan Yunanlılara danışmak oldu. Sonrasında formülümü oluşturup üretime başladım. İlk damla sakızlı gazozumu Alaçatı Ot Festivalinde piyasaya sürmüştüm ve çok beğenilmişti. O günden beri üretime devam ediyorum. Gazozlarımızı pancar şekeri ile üretiyoruz, kesinlikle glikoz ve mısır şurubu kullanmıyoruz.

Ürünlerimi çeşitlendirmek istiyorum

Üzerinde çalıştığım bir kaç farklı meyve çeşidi var. Bu meyveler yine yöremize ait meyveler olacak. Kalitemizden ödün vermeden ürünlerimi çeşitlendirmek istiyorum.

Girişimcilik hayali olan gençlere şunları söyleyebilirim. Öncelikle ne yapmak istediklerine karar versinler. Damla Sakızlı Gazoz üretmeye karar verdikten sonra üretim yapmanın ne kadar zor olduğunu görsem de çok çalıştım. Çok araştırdım. İyi bir plan yaptım. Ben o dönemde kendim için büyük bir risk almıştım. Ama denemeden olup olmayacağını bilemezdim. Denedim ve oldu. Bence önemli olan denemek. Şimdi uzun vadeli hedeflerim için çalışıyorum” diye konuştu.

 




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI