Bugun...



Hünerli Eller Karma Sergisi

Konak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün yılsonu “Hünerli Eller Karma Sergisi” Tarihi Havagazı Fabrikası” sergi alanında 30 Mayıs Salı günü açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 30-05-2023 22:38

Hünerli Eller Karma Sergisi

Sergi İzmir Valiliği Açık Kapı Şube müdürü Elif Demir Kurt ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Sait Ürey Özcan Bakır ve Filiz Türkmenoğlu ve halkın yoğun ilgisi ve katılımıyla açıldı.

Birbirinden güzel eserlerin ilgiyle gezildiği stantlardan Türk el sanatları standını ziyaret ederek kısa bir bilgi aldık;

İzmir Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde 39 yıldır Nakış Öğretmeni olan Serma Çalış, Türk kültürünün geleneksel el nakışları çalışmalarını sergilediklerini söyledi. Çalış, Ödemiş ve çevresinde ipek çarşaflar, ipek göynekler’den elde edilen kumaşları çalışan kursiyerlerin eski değerleri gün yüzüne çıkararak özellikle gençlerin ilgisine sunduklarını ifade etti.

Sergide Konak Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Ahu Acar’ın kursiyerlerinden Azra Acar ve Ege Nersev Polonya’da yapılan dünya ‘Couple Şampiyonası’nda caribien grup show kategorisinde dünya birinciliği kazandıkları gösterilerini sergilediler.

Kurum Müdürü Hüseyin Akpınar kurumda Eylül ayından bu yana 1778 kurs açıldığını 33.140 vatandaşın kursiyer olarak halk eğitim kurslarından yararlandığını söyledi. Kurum Müdürü ayrıca Açık Öğretim de yaklaşık 25.000 öğrencinin kayıt ve sınav işlerinin yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

İzmir Konak İlçe Şube Müdürü Sait Ürey gösteri yapan öğrencileri tebrik ederek hediyelerini verdi.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI