Bugun...



Mısır tezgahı görenlerin ilgisini çekiyor

Ege’de gezilecek, tatil yapılacak o kadar çok şehir ve belde var ki bunlardan biri olan İzmir’e en yakın tatil beldelerinden Seferihisar Ürkmez herkese hitap ettiği için tercih edilen bir yer.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-10-2023 23:27:59 Tarih: 29-06-2023 11:32

Mısır tezgahı görenlerin ilgisini çekiyor

Bölgede yaşayan yerleşik ve tatile gelen turistler Pazar günleri kurulan semt pazarından alışveriş yapmayı tercih ediyor. Genellikle sabah saatlerinde pazara alışverişe gelenler hem sebze ve meyve hem de giyim alışverişi yapıyor.

Her Pazar günü Ürkmez merkezde kurulan pazaryeri alıcıyla buluşan taptaze sebze ve meyveler de renkli görüntüleriyle iştah açıyor. Bu pazarlarda satın aldığınız ürünlerin üreticisiyle birebir iletişim kurabilir, hatta kendisinden yemek tarifi alabilirsiniz.

Ürkmez semt pazarı esnaflarından Gıyaseddin Aslan “Urla Kuşçular köyünden her Pazar günü burada tezgah açıyorum. Yaz mevsiminde Urla’da yetişen yerli mısırları satıyorum. Urla mısırı haşlamadan da yenir. Çok çabuk haşlandığı için müşteriler tercih ediyor. Bu hafta beş tanesini elli liraya satıyorum.

Özellikle yaz mevsiminde çok tüketilen mısırlarımı Cumartesi Özdere ve Çarşamba günleri Gaziemir’de yine Kuşçular köyünden müşterilerime ulaştırıyorum” dedi.   

Ürkmez Pazar yerinde açtığı tezgahı mısırlarıyla süsleyen Aslan pazaryerini gezenlerin tezgahın önünde bol bol fotoğraf çektirdiklerini de sözlerine ekledi.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI