Bugun...



Ressam ve öğrencisi aynı sergide buluştu

İzmir’li Ressam Ayşe Resa Irmak ve Öğrencisi Zehra Yücesan ile aynı sergide buluştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-10-2023 23:29:39 Tarih: 21-06-2023 22:00

Ressam ve öğrencisi aynı sergide buluştu

Kişisel sergilerinin yanı sıra birçok karma sergide eserleri yer alan Ressam Ayşe Resa Irmak 19-25 tarihleri arasında Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan “Foça’da Sergimiz Var” isimli karma sergide öğrencisi Zehra Yücesan ile birlikte eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Öğrencisi ile birlikte bir sergi açmış olmaktan dolayı duyduğu mutlu olduğunu belirten Ressam Ayşe Resa Irmak “Foça 'da Sergimiz Var Temalı karma sergi, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde 19 Haziran Pazartesi günü saat 18.00 sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Koordinatörlüğünü Baksen Çeliker’in yaptığı sergi de Öğrencim Zehra Yücesan ile birlikte eserlerimizi birlikte sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğrencim Zehra ile bir tesadüf sonucu, boya malzemeleri alırken tanıştık. Zehra sanat yolunda ilerlemek istiyordu. Ben de bildiğim her şeyi gençlere öğretmek istiyordum. Bu şekilde Zehra ile resim çalışmaya başladık. Ben bu çalışmalarımızdan ücret almayacağımı, bu işi sadece genç arkadaşımın sanat yolunda ilerlemesi için ona yardımcı olmaya çalıştığımı anlattım. Zehra çok yetenekli, kendi çizgileri olan, yaratıcı, bilgili, kişilik sahibi, saygılı, kibar bir kızımız. Onun çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Zehra'cım sanat yolun açık, şansın bol, başarıların daim olsun” diye konuştu.

1993 İzmir doğumlu olan Zehra Yücesan, Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonometri mezunu. 2019 yılında Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde Sivil Havacılık eğitimi de alan Yücesan Havaş Havalimanı Hizmetleri, Çelebi Hava Servisi gibi kurumsal şirketlerde çalışmış. Son dönemlerde kurumsaldan ayrılıp sanata yöneldiğini söyleyen genç sanatçı Resim konusunda usta ressam Ayşe Resa Irmak'tan eğitim alıyorum. Son 6 ayda 6 karma sergide yer aldığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi;

“Resim dışında, takı tasarımı, mobilya restorasyonu gibi çeşitli hobilere sahibim. Urla'da evimin salonunu atölyeye çevirdim, hem yetişkinlerle hem çocuklarla heykel boyama, soyut resim, doğal malzemelerden dekoratif eşya yapımı, geri dönüşüm atölyesi gibi etkinlikler yapıyorum. Instagram: @atolyeyinyang  @zehrayucesanart hesaplarımdan çalışmalarımı sergiliyorum. Resa hocamla genelde soyut çalışıyoruz. Fazlasıyla üretken ve hayal gücü parlak bir sanatçı olarak bana ilham kaynağı oluyor. Bir eser çalışmaya başladığımızda hayal gücü ile teknikler birleşiyor ve ortaya güzel çalışmalar çıkıyor.

Sergide yer alan "Dalgalar" tablomun birçok aşamasında kendisine danıştım ve üzerinde beraber çalıştık. Tablomun çerçevesini ise kargıları bağlayarak tasarladım. Bu tasarım hem doğa dostu hem de ilgi çekici olmasıyla öne çıkıyor” dedi.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI