Bugun...



Uğur Kızılkaya; Deprem sonrası yaralarımızı sarmak için çalışıyoruz

Gaziemir’de “Yöresel Ürünler ve Gastronomi Lezzetleri” 8-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-10-2023 23:28:22 Tarih: 20-06-2023 11:47

Uğur Kızılkaya; Deprem sonrası yaralarımızı sarmak için çalışıyoruz

10 gün boyunca tescilli yöresel lezzetler ve Anadolu mutfağının birbirinden lezzetli yöresel ürünleri sergilendi.

Festival kapsamında açılan stantlardan Diyarbakır’dan katılan Özdiyar Yöresel Pazarı işletmecisi Uğur Kızılkaya festivalde doğal ürünler sattıklarını, yöresel lezzetlerin çok beğenildiğini söyledi.

Diyarbakır’ın depremzede esnafı olduğunu anlatan Kızılkaya sözlerini şöyle sürdürdü;

“Diyarbakır’da hem evim hem depom yıkıldı. Depremzede olduğumuz için İzmir’de bu etkinlik yapıldığını duydum ve katıldım. Kuru yemiş, dağ çileği, dağ kirazı, erik, dut, üzüm, incir, kayısı gibi kuru meyveler, kuru yemişler satıyorum. Deprem sonrası yaralarımızı sarmak için buradayız. Satışlardan elde ettiğimiz gelirlerle depremde uğradığımız zararları karşılamaya çalışıyoruz.

Tamamen katkısız ürünler

Diyarbakır’da artık bir evim yok. İzmir’de yaşayan ablamın yanında kalıyoruz. 2 çocuğum var. İzmir’e alışmaya çalışıyorum. Deprem sonrası İzmir’de ürünlerimi tanıtıyorum. Ürünlerimiz de orijinal ve tamamen katkısız. İzmirli lezzetlerimizi çok beğeniyor ve bize ellerinden geldiği kadar destek oluyor.

Deprem olduğu gece Diyarbakır’da değildik. Deprem sonrası bize haber geldi. Eviniz ve deponuz yıkıldı, dediler. Her şeyimizi bir anda kaybettim. Çok şükür ailem ve ben sağlıklıyız. Şimdi hayata sıfırdan tekrar başlamak için çabalıyoruz.

İnstagram ozdiyarkuruyemis hesabımızdan bizi takip ederek her türlü sipariş verebilirsiniz. Yöresel karışık hediyelik paketlerimizi denemenizi tavsiye ederim. Tüm siparişleri adreslerine ulaştırıyoruz. 0535 7051600 telefon numaramdan bana ulaşabilirler” diye konuştu.

 




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI