Bugun...



Yaşamak için Çamönü’nü tercih ettiler

Son yıllarda şehir gürültüsü ve kirli havadan uzakta, bahçeli evde yaşamak çok daha cazip hale geldi.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-10-2023 23:14:29 Tarih: 15-10-2023 19:33

Yaşamak için Çamönü’nü tercih ettiler

Tankut ve Murzakima Assanova Kaya çiftinin Menderes Çamönü mahallesi’ndeki (köy) yaşam alanını ziyaret ederek neden şehirden uzakta yaşamayı tercih ettikleri hakkında bilgi aldım.

Kapıdan girdiğim anda yeşile açılan huzurlu bir ortama adım attığımda güler yüzleriyle beni karşılayan Tankut ve Murzakima Assanova Kaya çiftinin bahçe içinde hazırladıkları kahvaltı, doğal lezzet tazeliğinde özenle hazırlanmıştı. Bir taraftan kahvaltımızı yaparken bir taraftan da Kaya çiftiyle koyu bir sohbete dalıyoruz.

Çocukluğumdan beri hayalimdi

Neden şehirden bu denli uzak bir noktada yaşamayı tercih ettiklerini Kaya çiftine sordum. Tankut Kaya çocukluğundan beri doğada yaşamayı sevdiğini ve hayalinin bahçeli bir evde yaşamak olduğunu anlatmaya başladı.

Uzun yıllar çeşitli sektörlerde çalıştım. 12 sene önce Kazakistan’da bir Türk şirketinde çalıştığım yıllarda eşim Murzakima ile tanıştım. Murzakima ile evlenmeye karar verdikten sonra Türkiye’ye geldik. Sonra tekrar Kazakistan’a döndük. Emekli olduktan sonra Türkiye’de yaşayalım dedik. Apartman hayatını sevmediğimiz için önce 3 sene Bornova Karaçam’da yaşadık.

Yıllarca büyük şehirlerde yaşamanın ve çalışma hayatının getirdiği yorgunluk ve stresten sonra böyle bir yaşam açıkçası bize çok iyi geldi. Şehir yaşamının içindeki yoğun ve koşturmalı hayatı aramıyoruz.

Kitap okumak benim en keyif aldığım aktivitedir. Evimizde kitap okuyabileceğim huzurlu bir oda hazırladık. En favori yerim kitap okuduğum çalışma odam. Eşimle orada olmayı çok seviyoruz. Burada çok huzurluyuz. Bahçemiz ve ağaçların içinde olmak da çok huzur verici.

Murzakima Assanova Kaya Kazakistan’ı çok özlese de Türkiye’de yaşamayı sevdiğini güler yüzü ile anlatıyor.

“Türkiye’de artık benim vatanım. Bir senedir Çamönü’nde yaşıyoruz. Evimi ve yaşadığımız yeri seviyorum. Bahçe de çok keyifli vakit geçiriyoruz. Bahçe temizliği, sulama, bahar mevsiminde budama, ilaçlama çok zamanımızı alıyor. Bahçe çiçeksiz olmaz. Ben bahçemize çiçekler ekiyorum. Onlarla ilgilenmek çok hoşuma gidiyor. Arada İzmir merkeze gezmeye gidiyoruz. Alışveriş yapıyoruz. Arkadaşlarımız bizi ziyarete geliyor. Burada zaman nasıl geçiyor, hiç anlamıyoruz” diye konuştu.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI