Bugun...



Menekşe Hanımın Lezzetli mantıları beğeniliyor

Ülkemizin en sevilen lezzetlerinden mantı, erişte ve tarhana hemen herkesin damak zevkine hitap eden lezzetli yiyeceklerden.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-11-2023 20:52:58 Tarih: 16-08-2023 20:16

Menekşe Hanımın Lezzetli mantıları beğeniliyor

Hem kendisi için gelir kaynağı hem de geleneksel yemeklerimizin kuşaklar boyunca devam etmesi için Eşme tarhanası ve mantı çeşitlerini tanıtmak yemek kültürümüzü yaşatmak isteyen Eşme’li Menekşe hanımla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Menekşe Öztürk, hünerli elleriyle sabırla açtığı hamurlar, özenle hazırlanan iç harçlarla dikkatle doldurduğu mantıları hazırlarken lezzetli mantılarının müşterilerin beğenisini kazandığını anlatarak sözlerine başlıyor. Kayseri mantısı, çıtır mantı gibi mantıları açarak müşterilere taze ürün sunduklarını belirtiyor.

Uşak Eşme doğumlu olan Menekşe Öztürk mantının tek tek üreyen zahmetli bir iş olduğunu söylerken mantıyı severek yaptığı için hiç yorulmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;

7 kardeşiz. 1984 yılında evlendim İzmir’e geldim. 3 çocuğum var. Kızım ve bir oğlum evli. 4 torunum var. Evli olduğum dönem evimde erişte yaptım, yufka ekmeği yaptım. Daha sonra mantı yapmaya başladım. Boş oturmayı sevmem. Evde oturup televizyon izlemem. Eşme’de kilim dokumayı da öğrendim. Çok güzel kilim de dokurum. Ama son yıllarda mantı açıyorum.

Yufka ekmeğim de beğenilir

Haftanın 4 günü İzmir Alsancak’ta mantı satan 2 işyerine giderek mantı açıyorum. Evde olduğum günlerde yufka ekmeği yapmaya devam ediyorum. Sipariş olduğunda bir günde yüzden fazla yufka açtığım olmuştur. Ayrıca evde içli köfte, börek, mantı da yaparım.

Eşme tarhanası farklıdır

Her yörenin tarhanası farklıdır. Eşme tarhanası doğal ürünler kullanılarak yapılır. Ben tarhanayı uzun süre bekletirim. Bol yoğurt kullanırım. Benim tarhanam farklı. Acılı ve acısız yapıyorum. Tarhana çorbası bir vitamindir. Her derde devadır. Kış mevsimine hazırlık için yazdan tarhana yapıyoruz. Büyüklerimizden nasıl öğrendimse öyle yapıyorum.

Kadınlara mesajım; Kimseye muhtaç olmadan kendi alın teriniz el emeğinizle çalışmanın güzelliğini yaşadığınız zaman anlıyorsunuz. Kendi ayakları üzerinde duran, üreten kadının hem ailesine hem de sosyal çevresine katkıda bulunduğuna inanıyorum. Çalışmak ve üretmek kadınlara çok şey kazandırıyor. Kadınlarımız evde oturup televizyon izleyeceklerine üretsinler.

 




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gastronomi Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI