Bugun...



Yeşilçam'ın İki Ustası Türkan Şoray ve Ediz Hun İzmirlilerle Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen etkinlik kapsamında İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda sinemanın iki usta ismi Türkan Şoray ve Ediz Hun, sanatseverlerle buluştu. İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ikili, geçmişten günümüze sinema anılarını anlattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-11-2023 23:58:07 Tarih: 05-11-2023 19:44

Yeşilçam'ın İki Ustası Türkan Şoray ve Ediz Hun İzmirlilerle Buluştu

Birlikte dans ederek İzmirlileri selamlayan ikili, moderatörlüğünü Işıl Açıkkar'ın üstlendiği söyleşide geçmişten günümüze sinema anılarını anlattı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar, cep telefonlarıyla fotoğraf çekerek o anları ölümsüzleştirdi. Moderatör Işıl Açıkkar'ın sosyal medya kullanıp kullanmadığı sorusu üzerine Türkan Şoray, "Sosyal medya kullanıyorum, insan hayatını lüzumsuz şeylerle meşgul ediyor, onun yerine tabiatla meşgul olmayı ve kitap okumayı tercih ediyorum" dedi.

Şoray sinemaya başlama sürecini şu sözlerle anlattı;

"Ben sinemaya meşhur olayım, şatafatlı bir hayat yaşayım diye başlamadım. Tamamen mecburiyetten ekonomik nedenlerden dolayı başladım. Sinemayı bilmiyordum. Daha 14-15 yaşındaydım. Sinemaya 1 kez gitmiştik. Annem 2 çocuğuyla yalnız kalmıştı. Kardeşimle bana bakmak zorundaydı. Çalışıyordu ama yeterli olmuyordu. Teklif o zamanki durumumuzu düzeltecek bir teklifti. Annem ne olursa olsun yine bir düşündü. Öğretmen okuluna gidecektim ama çok ısrar ettiler filmde oynamamı. Annem epey düşündü. Annemin ağzından çıkacak bir kararla hayatım değişecekti. Sinemaya dünyası hevesiyle anne ne olur gideyim dedim ve sonunda 'evet' dedi."

Şoray, Ediz Hun ile yeni bir film de oynamayı düşünür müsünüz sorusuna da iyi bir projede oynayabileceklerini söyledi.

Ediz Hun da günlük hayatında yaptıklarını anlatarak, hayvanları çok sevdiğini söyledi

Ediz Hun, "Onlar bizden şefkat ve sevgi beklerler. Adada martıları da kargaları da beslerim. İzmir nasıl Türkiye'nin en müstesna şehriyse İstanbul'un en müstesna yeri de Adalar'dır. İzmir'de Türkan hanımla çok film çektik. Hayatımızın belirli bölümleri İzmir'de geçti. Atam, İzmir Kız Lisesi'ni ziyaret ettiğinde annem de yanındaydı. İzmir çok özel. Keşke İzmir'de yaşayabilsem. Artık geçti, 83 yaşındayım.

Sinemaya 1963 yılında yarışmaya girip kazanarak girdiğini anlatan Hun, çok güzel projelerde bulunduğunu aktardı.

Türkan Şoray ile 22 filmde birlikte oynadığını ifade eden Hun, Şoray'ın bir star olduğunu vurgulayarak, yaptıkları her filmin tuttuğunu belirtti.

"Türkan Şoray ile yeni bir film yapmayı düşünür müsünüz?" sorusuna Hun, "Amerika'da Altın Göl diye bir film çekildi. Çok Oscar aldı. Öyle bir film olursa çekeriz tabi neden çekmeyelim. Siz bizi seviyorsunuz bağrınıza bastınız. Bizim velinimetimizsiniz. Size layık olabilecek roller oynamak isteriz. Böyle gelişi güzel rollerde çıkmak istemeyiz. Sizin de zevkle seyredebileceğiniz bir şey olursa, güzel bir proje olursa neden oynamayalım." diye konuştu.

 

 




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI